Birsalmából sütőtökből és narancsból készítettem lekvárt. Ebből a három csodálatos ízből készítettem egy nagyon finom lekvárt. A birsalmának olyan sok jótékony hatása van, hogy szinte érthetetlen miért nem esszük minden nap. Sokkal több vitamin és ásványi anyag van benne, mint az almában. Naponta egy alma, az orvost távol tartja. – ismered ezt a mondást? No, akkor napi egy birsalma az orvost munkanélkülivé teszi – mondom én. Jól lebomló szénhidrátok, valamint A-, B3-, B6-, B9-, C- (és kísérője, a citrin, vagyis P-) vitamint, kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, nátrium található benne jelentős mennyiségben. A sütőtök nem csak finom, de rendkívül sok fontos tápanyagot is rejt magában. Csak jót tehetünk szervezetünkkel, ha étrendünkbe beépítjük a rendszeres sütőtökfogyasztást.
Jót tesz a látásnak. Nagyjából húsz dekagramm sült vagy főtt sütőtök napi A-vitamin-szükségletünk több mint dupláját tartalmazza. Az A-vitamin nagyon fontos a látás és a szemek egészségéhez. A zöldségben bőven vannak karotinoidok is, amelyek élénk narancsszínét adják, és amelyek közül a béta-karotint a szervezet A-vitaminná alakítja át.